Trendek az állatorvosi rendelők működtetésében

Már nemcsak az orvosi és szakmai hozzáértés fontos egy állatorvosi rendelő működtetésében. Az állatgyógyászat is egy szolgáltatás, ahol az ügyfelekkel való foglalkozás, tanácsadás, ügyfél-elégedettség, a szolgáltatás minősége, komplexitása hosszútávon ugyanolyan fontossá válik, mint az hogy házi kedvencünk meggyógyuljon.

Rendelő, állateledelbolt és kozmetika egyben

Nyugat-Európában egyre inkább elterjedt, hogy az állatorvosi praxis kiegészül más szolgáltatásokkal is: az állateledelbolt az egyik legkézenfekvőbb kiegészítő szolgáltatás, amely mellett az állatkozmetika is elfér. A rohanó életmód mellett egyre inkább az egy helyen megtalálható komplex szolgáltatásokat igénylik az állattulajdonosok. A kiegészítő szolgáltatások segítenek abban, hogy egy állandó ügyfélkör alakuljon ki, így ha a kedvencnek oltásra van szüksége vagy beteg, kézenfekvő, hogy a gazdi abba a rendelőbe vigye el, ahol rendszeresen megvásárolja az eledelt  is.

Fontos a barátságos rendelő

A rendelők kialakításánál fontos szempont lehet, hogy egy kellemes környezet várja a gazdikat, a hideg, steril, korházszerű hangulatot egyre inkább felváltja a modern design, amely az otthonosság érzetét kelti. A rendelőkben az állatbarátok számára érdekes és kedvelt elemek: állatfotók, vagy akár a padlóra felfestett állattappancsok is segítenek abban, hogy kompenzálják azt a kellemetlen szituációt, amikor orvoshoz kell vinni egy beteg állatot.

Kiegészítő szolgáltatások, tanácsadás

A hagyományos orvosi kezelések mellett megjelentek a homeopátia, akupunktúra, Bach-virágterápia, vagy olyan fizioterápiás kezelések mint a lézerterápia vagy a TENS-kezelés. A hagyományos gyógyítás mellett nagyon nagy igény van a tanácsadásra is. A szakszerű tanácsadást, amely segít abban, hogy milyen állateledelt válasszunk, annak érdekében, hogy kedvencünk egészséges maradjon, mindig szívesen fogadják a rendelő ügyfelei. A betegségmegelőzés, állapotfelmérés is egyre jobban előtérbe kerül. Egyes rendelők arra is nagy hangsúlyt helyeznek, hogy az állattulajdonosokat edukálják: arra is van példa, hogy állatelsősegélynyújtó tanfolyamot szerveznek, amelyen azt tanítják meg az érdeklődőknek, hogyan kell kisebb sérüléseket ellátni. Krónikus betegségben szenvedő állatok tulajdonosai ezeken a tanfolyamokon azt is elsajátíthatják, hogy mi a jó egy cukorbetegségben szenvedő állatnak. A 24 órás sürgősségi ellátás, vagy a hétvégi ügyeleti lehetőség megnyugtató biztonságérzést nyújt, hiszen mindig van hová fordulni, probléma esetén.