Trendek az állatorvosi rendelők működtetésében

Trendek az állatorvosi rendelők működtetésében

Már nemcsak az orvosi és szakmai hozzáértés fontos egy állatorvosi rendelő működtetésében. Az állatgyógyászat is egy szolgáltatás, ahol az ügyfelekkel való foglalkozás, tanácsadás, ügyfél-elégedettség, a szolgáltatás minősége, komplexitása hosszútávon ugyanolyan fontossá válik, mint az hogy házi kedvencünk meggyógyuljon.

Rendelő, állateledelbolt és kozmetika egyben

Nyugat-Európában egyre inkább elterjedt, hogy az állatorvosi praxis kiegészül más szolgáltatásokkal is: az állateledelbolt az egyik legkézenfekvőbb kiegészítő szolgáltatás, amely mellett az állatkozmetika is elfér. A rohanó életmód mellett egyre inkább az egy helyen megtalálható komplex szolgáltatásokat igénylik az állattulajdonosok. A kiegészítő szolgáltatások segítenek abban, hogy egy állandó ügyfélkör alakuljon ki, így ha a kedvencnek oltásra van szüksége vagy beteg, kézenfekvő, hogy a gazdi abba a rendelőbe vigye el, ahol rendszeresen megvásárolja az eledelt  is.

Fontos a barátságos rendelő

A rendelők kialakításánál fontos szempont lehet, hogy egy kellemes környezet várja a gazdikat, a hideg, steril, korházszerű hangulatot egyre inkább felváltja a modern design, amely az otthonosság érzetét kelti. A rendelőkben az állatbarátok számára érdekes és kedvelt elemek: állatfotók, vagy akár a padlóra felfestett állattappancsok is segítenek abban, hogy kompenzálják azt a kellemetlen szituációt, amikor orvoshoz kell vinni egy beteg állatot.

Kiegészítő szolgáltatások, tanácsadás

A hagyományos orvosi kezelések mellett megjelentek a homeopátia, akupunktúra, Bach-virágterápia, vagy olyan fizioterápiás kezelések mint a lézerterápia vagy a TENS-kezelés. A hagyományos gyógyítás mellett nagyon nagy igény van a tanácsadásra is. A szakszerű tanácsadást, amely segít abban, hogy milyen állateledelt válasszunk, annak érdekében, hogy kedvencünk egészséges maradjon, mindig szívesen fogadják a rendelő ügyfelei. A betegségmegelőzés, állapotfelmérés is egyre jobban előtérbe kerül. Egyes rendelők arra is nagy hangsúlyt helyeznek, hogy az állattulajdonosokat edukálják: arra is van példa, hogy állatelsősegélynyújtó tanfolyamot szerveznek, amelyen azt tanítják meg az érdeklődőknek, hogyan kell kisebb sérüléseket ellátni. Krónikus betegségben szenvedő állatok tulajdonosai ezeken a tanfolyamokon azt is elsajátíthatják, hogy mi a jó egy cukorbetegségben szenvedő állatnak. A 24 órás sürgősségi ellátás, vagy a hétvégi ügyeleti lehetőség megnyugtató biztonságérzést nyújt, hiszen mindig van hová fordulni, probléma esetén.