Egzotikus szakállatorvos szakértő

Egzotikus szakállatorvos szakértő

Dr. Farkas Patrícia Éva – Egzotikus szakállatorvos szakértő

Dr. Farkas Patrícia Éva egzotikus szakállatorvos vagyok, (2012-ben szereztem meg az egzotikus szakállatorvosi végzettséget). 2008 óta foglalkozom online szaktanácsadással, mely idő alatt már több mint 11000 kérdést válaszoltam meg.

2012-ben szereztem meg az egzotikus szakállatorvosi végzettséget.

Gyakorló állatorvosként dolgozom elsősorban kisállat ellátással foglalkozó praxisban, de emellett gazdasági haszonállatok gyógyítását is végzem.
Az egzotikus állatok orvoslása nem is hivatás, inkább szenvedély a számomra és állattartóként is rajongója vagyok ennek az állatcsoportnak, különösen a prémeseknek.

Kisállat praxisban belgyógyászati, szülészeti, sebészeti ellátás mellett labor és ultrahangos vizsgálatokat végzek, illetve röntgenfelvételeket készítek. Az egzotikus állatok gyógyászata iránt még az egyetemi évek alatt kezdtem érdeklődni, ahol specifikus szakrendelés rendszeres látogatója voltam, és olyan kiváló szakember volt a mentorom, mint dr. Szabó Zoltán, aki a hazai egzotikus állatorvoslásban és kifejezetten a görénytartó társadalom előtt méltán neves állatorvos.

Az internetes tanácsadással azzal a célzattal kezdtem el foglalkozni, hogy az arra igényt tartó állat tulajdonosoknak útbaigazítást adjak kedvencük tartásával, takarmányozásával, egészségvédelmével, vagy éppen gyógykezelésével kapcsolatban. Segítséget igyekszem nyújtani az állattartóknak, hogy kiigazodjanak az interneten fellelhető információ tengerben. Természetesen egy leírás alapján adott szakvélemény soha nem érhet fel egy valós fizikai vizsgálattal, nem is beszélve a kiegészítő laboratóriumi, vagy műszeres diagnosztikai vizsgálatokról. Bár ezeket a tanácsadás nem pótolhatja, de segítséget nyújthatok abban, hogy milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek a kedvencek betegségeinek mihamarabbi diagnosztizálásához, illetve gyógyulásához. Sok esetben a már meglévő leletek értelmezésében, a kórfolyamatok áttekintésében, megértésében segítek a gazdiknak, akik alaposabban szeretnék ismerni, hogy kedvencükkel mi történik, milyen gyógyszert miért kap, annak mik a hatásai és mellékhatásai.

Kérem tekintse meg weboldalamat:

http://allatorvositanacsadas.hu/magamrol