Fogászati trendek az állatgyógyászatban

Fogászat az állatgyógyászatban

A háziállataink fogainak állapota pontosan olyan fontos mint a saját fogainké. Mi is rendszeresen ellenőriztetjük a fogorvosnál, hogy fogaink rendben vannak-e, ezt miért ne tehetnénk meg négylábú barátaink esetében is. Ugyanúgy mint az emberek esetében is, az állatoknál is a fog az egészséges táplálkozás és egészséges fizikum egyik alapköve.

Fogászati trendek az állatgyógyászatban

Nyugat-európában egyre több állatorvos specializálódik az általános állatgyógyászat mellett fogorvosi szolgáltatásokra is. Nem ritka az a rendelő, ahol már nemcsak a fő szakterületek mellett kiegészítésként kínálnak állatfogorvosi kezeléseket, hanem már külön csak fogászati állatklinikákat is találunk. Itt az összes olyan beavatkozásra már szinte elérhető mint az emberi fogászatban. Az állatfogorvosok a szájsebészetben, implantológiában és a szájüregi betegségek gyógyításában is jeleskednek.

Fontos a megelőzés

A fogorvosok az állatgyógyászatban is pártolják, a rendszeres ellenőrzést és megelőzést. A gazdikat arra próbálják rávenni, hogy kedvenceik fogait rendszeresen ellenőriztessék, ne várják meg, míg azt veszik észre, hogy az állat nem eszik megfelelően. A német állatorvosok a megelőzés érdekében rendszeresen részt vesznek olyan akciókban, ahol nagy állateledel gyártók támogatásával a fogak ápolásához szükséges kezdőcsomagokat osztanak ki, ezzel egyidejűleg felhívják a figyelmet arra, hogy a fog és szájbetegségek megelőzése az állatoknál is fontos.